Tabiat günlüğü : doğa kaşifinin el kitabı / genel yayın yönetmeni Sümeyye Ceylan.

Katkıda bulunan(lar):Ceylan, Sümeyye [yayın yönetmeni.]
Materyal türü: KonuKonuLanguage: Turkish Seri kaydı: Yayıncı: İstanbul : Usturlab Kitapları, 2019Baskı: 1. baskıTanım: 131 sayfa: resim ; 21 cmISBN: 9786056942402Konu(lar): -- Çevre koruma | -- Doğal kaynaklar -- Ekoloji | -- Gençlik edebiyatı -- GünlükDDC sınıflandırma: 363.7 TA 2019 Özet: Doğa ile yeniden bağ kurmaya her zamankinden çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardayız. Doğanın kucağında zaman geçirdiğimizde kendimizi daha iyi hissediyoruz. Etrafımızı tüm duyularımızla nasıl deneyimleyeceğimizi unuttuk ancak doğayı hissetmenin yaşı yok. Doğayı keşfederken aslında kendimizi keşfediyoruz. İşte Tabiat Günlüğü 4 mevsim boyunca bu keşifte sana yardımcı olacak kılavuz bilgilerle dolu bir gözlem arkadaşı. 4 farklı mevsimde takip edebileceğin doğa olayları ile ilgili bilgiler, doğayı gözlemlerken ihtiyaç duyacağın şeylerin listesi, gözlemlerini çizerek kaydetmen için sana rehberlik edecek ipuçları, kışkırtıcı sorular, şaşırtıcı bilgilerin yanı sıra senin doğa kayıtların için tasarlanmış bir günlük. Bilimsel, sanatsal, araştırma amaçlı veya hepsi. Günlüğünü nasıl tutacağın senin tercihin. Günlüğün sol tarafı tarih, yer, hava durumu, günün hangi vakti olduğu, ayın durumu gibi detayları kaydedebileceğin şekilde hazırlandı. Olduğun yere ve güne özel ayrıntıları buraya kaydedebilirsin. Çiçek, böcek, kuş, bir yemiş ya da bir ağaç. İster karakalem ister suluboya, nasıl çizmek istersen öyle çiz. Çizimlerinin yanına gözlemlerini not alabilirsin, çektiğin fotoğrafları yapıştırabilirsin. Günlüğünü tutarken diğer duyularına da fırsat ver. Hissettiklerin; sıcak, soğuk, yumuşak Duydukların; kuşlar, yaprakların hışırtısı, şehrin sesleri Kokladıkların; çiçekleri esintisi, yaprakların kokusu, mis gibi bir çam Bir öğretmen veya öğrenci olman, çocuklarınla doğayı keşfetmen, arkadaşlarınla gözlemlerini paylaşman, tek başına gözlemlerini kaydetmen günlüğü nasıl kullanacağın sana kalmış. Doğaya yani kendine doğru yaptığın yolculukta sana eşlik etmekten büyük mutluluk duyacağız. “Usturlab'ın Türkiye'ye özgün eserler katma amacı öyle önemli ki! Bu amacın, Tabiat Günlüğü ile hayata geçtiğini görmek ziyadesiyle sevindirici. Parçası olduğumuz doğayla, hissederek, dinleyerek, gözleyerek, tadarak yakınlaşmayı teşvik ediyor. Düşündürücü, zaman zaman da şaşırtıcı sorular sorarak ezber bozmayı ve çevremize farklı gözle bakmayı sağlıyor. Doğayı, onun ritminde, yani döngülerle gözlemlememize yardımcı oluyor. Hemen her yaştan doğa dostlarının kullanabileceği bu günlüğün her köşeye yayılmasını umuyorum.”
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Materyal türü Geçerli yer Koleksiyon Yer numarası Durum İade tarihi Barkod
Books Books Doğa Derneği Kütüphanesi
Rafta
Non-fiction 363.7 TA 2019 (Rafa gözat) Kullanılabilir 03739

Doğa ile yeniden bağ kurmaya her zamankinden çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardayız.

Doğanın kucağında zaman geçirdiğimizde kendimizi daha iyi hissediyoruz. Etrafımızı tüm duyularımızla nasıl deneyimleyeceğimizi unuttuk ancak doğayı hissetmenin yaşı yok. Doğayı keşfederken aslında kendimizi keşfediyoruz. İşte Tabiat Günlüğü 4 mevsim boyunca bu keşifte sana yardımcı olacak kılavuz bilgilerle dolu bir gözlem arkadaşı.

4 farklı mevsimde takip edebileceğin doğa olayları ile ilgili bilgiler, doğayı gözlemlerken ihtiyaç duyacağın şeylerin listesi, gözlemlerini çizerek kaydetmen için sana rehberlik edecek ipuçları, kışkırtıcı sorular, şaşırtıcı bilgilerin yanı sıra senin doğa kayıtların için tasarlanmış bir günlük. Bilimsel, sanatsal, araştırma amaçlı veya hepsi. Günlüğünü nasıl tutacağın senin tercihin. Günlüğün sol tarafı tarih, yer, hava durumu, günün hangi vakti olduğu, ayın durumu gibi detayları kaydedebileceğin şekilde hazırlandı. Olduğun yere ve güne özel ayrıntıları buraya kaydedebilirsin. Çiçek, böcek, kuş, bir yemiş ya da bir ağaç. İster karakalem ister suluboya, nasıl çizmek istersen öyle çiz. Çizimlerinin yanına gözlemlerini not alabilirsin, çektiğin fotoğrafları yapıştırabilirsin.

Günlüğünü tutarken diğer duyularına da fırsat ver.
Hissettiklerin; sıcak, soğuk, yumuşak
Duydukların; kuşlar, yaprakların hışırtısı, şehrin sesleri
Kokladıkların; çiçekleri esintisi, yaprakların kokusu, mis gibi bir çam
Bir öğretmen veya öğrenci olman, çocuklarınla doğayı keşfetmen, arkadaşlarınla gözlemlerini paylaşman, tek başına gözlemlerini kaydetmen günlüğü nasıl kullanacağın sana kalmış.
Doğaya yani kendine doğru yaptığın yolculukta sana eşlik etmekten büyük mutluluk duyacağız.

“Usturlab'ın Türkiye'ye özgün eserler katma amacı öyle önemli ki! Bu amacın, Tabiat Günlüğü ile hayata geçtiğini görmek ziyadesiyle sevindirici. Parçası olduğumuz doğayla, hissederek, dinleyerek, gözleyerek, tadarak yakınlaşmayı teşvik ediyor. Düşündürücü, zaman zaman da şaşırtıcı sorular sorarak ezber bozmayı ve çevremize farklı gözle bakmayı sağlıyor. Doğayı, onun ritminde, yani döngülerle gözlemlememize yardımcı oluyor. Hemen her yaştan doğa dostlarının kullanabileceği bu günlüğün her köşeye yayılmasını umuyorum.”

Seçilen materyal ile ilgili yorum yoktur.

yorum yazmak için.
Gemini Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından desteklenmektedir.