Rees köşkü : Levanten malikânesinden eğitim fakültesine / Mehmet Ali Demirbaş.

Yazar:Demirbaş, Mehmet Ali
Materyal türü: KonuKonuLanguage: Turkish Seri kaydı: İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı ; 66. Ünik Binalar serisi; 1Yayıncı: İzmir: İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010Baskı: 1. basımTanım: 180 sayfa : resim ; 24 cmISBN: 9789751801159Konu(lar): -- Köşkler -- İzmir (Türkiye) | -- Mansions -- Izmir (Turkey) | -- Binalar -- İzmir (Türkiye) | -- Buildings -- Izmir (Turkey) | -- Hristiyanlar -- İzmir (Türkiye) | -- Christians -- Izmir (Turkey) | -- Azınlıklar -- İzmir (Türkiye) | -- Minorities -- Izmir (Turkey) | -- Rees köşkü -- İzmir (Türkiye) -- Tarih | -- Reese mansion -- Izmir (Turkey) -- History | -- İzmir (Türkiye) -- Etnik ilişkiler | -- Izmir (Turkey) -- Ethnic relationsDDC sınıflandırma: 728.80956211 DE.R 2010 LOC classification: BR1085.I96 | D46 2010Özet: Kitap, İzmir’deki Levanten dünyanın temsilcilerinden Rees Ailesi’nin malikanesinin tarihsel öyküsünü konu edinir. İzmir’in sosyo-kültürel yapısının dışında eğitim tarihine de yer vererek İzmir tarihine ilişkin önemli bir açığı giderecek hem İzmir’deki Levanten dünyanın tarihsel geçmişini hem de Rees Ailesi’nin İzmir’de oynadığı rolleri ortaya çıkarması açısından oldukça ilgi çekecek. İzmir’in, Buca’nın ve Buca’daki Levanten yaşam kodlarının bilimsel bir şekilde ortaya konulduğu bir çalışma niteliği taşıyan kitap, aynı zamanda İzmir’in mimari dokusu içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan levanten köşkleri ile bu köşkler çevresinde gelişen sosyal ve kültürel yaşamı da gözler önüne serecek.Özet: İzmir’in önemli Levanten ailelerinden biri olan Reesler hakkında bugüne kadar yazılmış en kapsamlı araştırma olan kitap, hem İzmir’deki levanten dünyanın tarihsel geçmişini hem de Rees Ailesi’nin İzmir’de oynadığı rolleri ortaya çıkarması açısından oldukça ilgi çekecek. İzmir’in, Buca’nın ve Buca’daki levanten yaşam kodlarının bilimsel bir şekilde ortaya konulduğu bir çalışma niteliği taşıyan kitap, aynı zamanda İzmir’in mimari dokusu içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan levanten köşkleri ile bu köşkler çevresinde gelişen sosyal ve kültürel yaşamı da gözler önüne serecek.Özet: Araştırmanın bir başka ilgi çekici boyutu da, İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel tarihine önemli katkılar koyan Rees Ailesi’nin kenti terk ettikten sonra köşkün geçirdiği tarihsel süreci ele alması. Söz konusu araştırma eserinde, köşkün daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanlık binası olarak kullanılması süreci de ayrıntılı olarak işleniyor. Bina, halen Dekanlık binası olarak işlevini sürdürüyor.
    Ortalama derecelendirme: 0.0 (0 oy)
Materyal türü Geçerli yer Yer numarası Durum İade tarihi Barkod
Books Books Doğa Derneği Kütüphanesi
728.80956211 DE.R 2010 03500 (Rafa gözat) Kullanılabilir 03500

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi" tarafından bağışlanmıştır.

Kaynakça var.

Kitap, İzmir’deki Levanten dünyanın temsilcilerinden Rees Ailesi’nin malikanesinin tarihsel öyküsünü konu edinir. İzmir’in sosyo-kültürel yapısının dışında eğitim tarihine de yer vererek İzmir tarihine ilişkin önemli bir açığı giderecek hem İzmir’deki Levanten dünyanın tarihsel geçmişini hem de Rees Ailesi’nin İzmir’de oynadığı rolleri ortaya çıkarması açısından oldukça ilgi çekecek. İzmir’in, Buca’nın ve Buca’daki Levanten yaşam kodlarının bilimsel bir şekilde ortaya konulduğu bir çalışma niteliği taşıyan kitap, aynı zamanda İzmir’in mimari dokusu içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan levanten köşkleri ile bu köşkler çevresinde gelişen
sosyal ve kültürel yaşamı da gözler önüne serecek.

İzmir’in önemli Levanten ailelerinden biri olan Reesler hakkında bugüne kadar yazılmış en kapsamlı araştırma olan kitap, hem İzmir’deki levanten dünyanın tarihsel geçmişini hem de Rees Ailesi’nin İzmir’de oynadığı rolleri ortaya çıkarması açısından oldukça ilgi çekecek. İzmir’in, Buca’nın ve Buca’daki levanten yaşam kodlarının bilimsel bir şekilde ortaya konulduğu bir çalışma niteliği taşıyan kitap, aynı zamanda İzmir’in mimari dokusu içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan levanten köşkleri ile bu köşkler çevresinde gelişen sosyal ve kültürel yaşamı da gözler önüne serecek.

Araştırmanın bir başka ilgi çekici boyutu da, İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel tarihine önemli katkılar koyan Rees Ailesi’nin kenti terk ettikten sonra köşkün geçirdiği tarihsel süreci ele alması. Söz konusu araştırma eserinde, köşkün daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanlık binası olarak kullanılması süreci de ayrıntılı olarak işleniyor. Bina, halen Dekanlık binası olarak işlevini sürdürüyor.

Seçilen materyal ile ilgili yorum yoktur.

yorum yazmak için.

Resim görüntüleyicisi'nde görüntülemek için resim üzerine tıklayınız

Gemini Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından desteklenmektedir.